项目新闻及通知

当前位置: 首页 > 合作交流 > 中美项目 > 项目新闻及通知 > 正文

归国校友与项目学校交流会

日期:2013-11-21    来源:

PDP项目校友王岩,今年暑假顺利从美国内布拉斯加林肯大学毕业,回国后在上海摩根银行实习。昨天,他回到母校城市学院与项目学生进行了经验交流。准备出国的大二学生提出了一些关于课程设置及研究生申请的问题。王岩学长的回答让这些大二学生认识到了在国外学习的艰辛和不易。而学长本身在三年内修了两个学位,他付出的努力和取得成绩,也让这些即将出国的大二学生重新审视了自己出国的目的。整个交流的过程都在轻松地氛围中进行,学长还将自己在那边的生活经历与项目学生进行了分享,其中也有一些搞笑的事情,还包括的了他自己利用假期在全美旅游的经历。在一个小时的交流中,项目学生无论是在生活方面还是学习上都对美国的留学生活有了一个全新的认识。很感谢王岩学长愿意抽出宝贵的时间与项目学生进行交流。

Wang Yan, PDP Alumni, graduated from UNL this summer and is now doing internship in Morgan Bank in Shanghai came back to CC yesterday to have an exchange meeting with PDP students. Sophomores asked questions on course selection and graduate application. Wang Yan’s talking made PDP students realize that it’s not easy to pursue study aboard and they should work harder ?. Wang Yan also shared his life and traveling experience at UNL, the one-hour talk gave PDP students a brand new perspective of studying in America. Thanks for Wang Yan sharing his experience with PDP students.

作者: 中美项目办 侯博文